Inundatii de proportii in cateva localitati din judet. Prefectul judetului Suceava si presedintele CJ surprinsi de puhoaie la Gramesti. Doua drumuri inchise temporar circulatiei rutiere


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de persoane din judetul Suceava au rămas blocate luni seara în mai multe case sau în podurile unor locuințe din localităţile Zamostea, Todireşti, Soloneţ, iar calea ferată dintre Suceava şi Rădăuţi a fost acoperită de aluviuni în localitatea Dărmăneşti.

Toate acestea s-au întâmplat din cauza ploile abundente care au căzut luni după-amiază în întreg județul.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a anunțat că în comuna Grămeşti, în urma unei ruperi de nori, s-au înregistrat numeroase pagube, fiind inundate zeci de gospodării şi case, au fost rupte drumuri, poduri au fost colmatate, iar unele construcţii au fost serios afectate.

Prefectul a mai spus că împreună cu preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, se afla luni seara în comuna Grămeşti pentru a evalua pagubele făcute de ploile din cursul după amiezii, iar la scurt timp s-a produs o rupere de nori care a provocat și mai multe pagube.

În comună se aflau luni seara mai multe echipaje ale ISU Suceava coordonate de şeful instituţiei, colonel Ion Burlui.

În urma ploilor abundente în judeţ a fost blocat un drum în localitatea Călugăreni, iar mai multe persoane au fost surprinse de apă în localitatea Calafindeşti.
Judeţul Suceava a fost, luni seara, sub avertizare imediată de cod portocaliu de ploi, însoţite de descărcări electrice şi vânt.

UPDATE: Potrivit ISU Suceava, în comuna Şerbăuţi trei locuinţe au fost luate de ape, iar o femeie şi o fetiţă în vârstă de şase ani sunt date dispărute, iar o altă persoană a fost salvată de la înec în comuna Calafindeşti.
NEW UPDATE. 20:58: Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a convocat luni seara Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost stabilite echipe care vor acţiona în fiecare comună afectată de ploile torenţiale, acestea urmând ca în primul rând să salveze oamenii aflaţi blocaţi în case.

Ploile abundente au afectat majoritatea comunelor din zona de est a judeţului.

Din cauza ploilor circulaţia rutieră este închisă pe DN 2 E, pe tronsonul Pârteşti de Sus-Cacica şi DN 29A Adâncata – Călugăreni – Zvorâştea, precum şi drumul comunal DC 74 Mihoveni – Costâna.


Intră acum și în grupul de