Protestul de la Rădăuți împotriva măsurilor restrictive din pandemie a fost mai mult o revoltă față de situația generală din țară, față de corupție și de lipsa de perspectivă: Responsabilii sunt la Palatul Victoria!


Intră acum și în grupul de

Mitingul de protest organizat sâmbătă seara în Rădăuți față de măsurile restrictive din pandemie și față de vaccinarea împotriva Covid a avut mai mult accente legate de nemulțumirile din viața de zi cu zi, de lipsa de perspectivă a locuitorilor care sunt nevoiți să plece să lucreze în străinătate din cauza corupției generalizate, dar și față de tăierile ilegale de lemn.

Numeroși rădăuțeni au participat sâmbătă seara la un protest față de restricțiile impuse de autorități în pandemie și au criticat vaccinarea, obligativitatea purtării măștii de protecție sau prezentarea unui certificat verde pentru a intra într-un local.

Protestul a fost și față de corupția din țară, sau față de tăierile ilegale de lemn.

Astfel, unul dintre protestatari a spus că a fost nevoit să plece și să lucreze în străinătate și că dacă vrei să obții un act de la Primărie „trebuie să dai ca să fie bine”, sau dacă vrei să deschizi o afacere nu poți face dacă nu cunoști anumite persoane.

Rădăuți continua protestele antimasca si antisistem

Rădăuți continua protestele antimasca si antisistem!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 9 octombrie 2021

„Nu este asta libertatea. Eu vin dintr-o țară democrată și știu ce înseamnă democrația. În România nu este democrație. Este mită și bani. Cine are bani are putere. Bani mai mulți”, a spus protestatarul.

Un altul a arătat că a ajuns la nivel cu câinele lui pentru că trebuie să aibă carnet de vaccinare.

El l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a introdus asemenea măsuri.

„Nu-i este rușine după ce a făcut aici atâtea blaturi cu pădurile Bucovinei? Nu-e este rușine să ne închidă aici pe toți. Am ajuns ca într-un lagăr. N-ai voie să mergi la crâșmă. Mâine-poimâine ne interzic să ne luăm mâncare. Stăm ca fraierii și ne uităm la televizoare și telefoane în loc să-i luăm de gât. A început la Rădăuți, mai nou, borduriada și rondourile la giratoare. Am ajuns orașul giratoareleor și bordurilor. Banii care se bagă în pământ nu se mai pot verifica. Ni se spune că a ajuns Covid-ul să aibă legătură cu atmosfera și cu mediul. Care mediu? Întreb public pe Iohannis și pe golanii de la București: care mediu? Au belit toți munții ăștia și au făcut praf toate pădurile”, a spus un alt protestatar.

Alt protestatar a explicat că protestul este împotriva politicienilor corupți.

„Dacă ei au eșuat în campania de vaccinare, dacă sistemul medical este ruginit și în acest moment este criminal în spitalele din România, nu încercați să ne scoateți pe noi responsabili. Românii din Rădăuți nu sunt responsabili pentru pandemia internațională. Românii din Rădăuți și din satele din jur vin astăzi aici pentru că se simt marginalizați, se simt încercuiți și drepturile le sunt îngrădite”, a spus acesta.

El a arătat că responsabilii de situația actuală sunt la Palatul Victoria, au fost dați jos, dar au prelungit starea de alertă.

Participanții au organizat un marș pe străzile din oraș fiind însoțiți de echipajele de jandarmi și poliție.


Intră acum și în grupul de