Premierul Emil Boc vine la Suceava sa vada cu ochii lui prapadul generat de inundatii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că premierul Emil Boc împreună cu câţiva miniştri vor ajunge astăzi la Suceava, după ora 13.00, pentru a evalua situaţia generată de inundaţiile din ultimele zile.

Şeful deliberativului judeţean a spus că a fost sunat de premierul Boc care vrea să vină în judeţ cu un avion special, dacă vremea permite. “Ar fi foarte bine dacă premierul ar putea veni pentru că avem lucruri foarte importante de discutat în legatură cu situaţia creată”, a declarat Flutur.

Primul ministru se va deplasa în localităţile afectate de puhoaie însoţit de preşedintele CJ, Gheorghe Flutur şi de prefectul Sorin Arcadie Popescu.

UPDATE: Premierul se va porni spre Suceava în jurul orei 13.00, cu un elicopter, şi este posibil să facă o escală la Bacău.

Furtuna care s-a abătut luni seara asupra judeţului Suceava a dus la închiderea traficului rutier pe mai multe artere judeţene. Astfel, un număr de 15 drumuri din judeţ, dintre care trei drumuri naţionale, sunt închise circulaţiei.

Potrivit unui comunicat al instituţiei prefectului Suceava, este vorba despre drumurile naţionale DN 17 între Gura Humorului şi Ilişeşti, DN 2 E în zona Vicovu de Jos, DN 2 K în comuna Iaslovăţ şi drumurile judeţene DJ 291 A Zvoriştea- Zamostea-Grămeşti, DJ 280 V în localitatea Pătrăuţi, DJ 290 D şi DJ 178 B în comuna Şerbăuţi, DJ 208 D în comuna Dragomirna, DJ 209 V şi DJ 178 în comuna Arbore, DJ 209 D în comuna Dărmăneşti, DJ 209 L în comuna Cacica, DJ 178 A în comuna Comăneşti, DJ 178 C în comuna Frătăuţi şi DJ 209 K în comuna Marginea.

Mai mult, în urma ruperii de nori, un număr de 32 de comune sucevene au rămas fără curent electric, după ce şapte linii electrice au fost avariate total, alte 12 avariate parţial şi 279 de posturi de transformare au fost avariate, iar şapte stâlpi de înaltă tensiune şi cinci stâlpi de joasă tensiune au fost distruşi.

Şi nenorocirile nu se opresc aici. Doi suceveni şi-au pierdut viaţa şi alţi opt au fost daţi dispăruţi, o persoană a fost rănită, alte opt persoane fiind izolate în podurile caselor, iar peste 270 de persoane au fost evacuate.

Puhoaiele au afectat grav 52 de localităţi din judeţ, au distrus 13 case, alte 936 de case fiind avariate şi peste 400 de case sunt izolate.

Totodată, au mai fost distruse drumuri judeţene pe o lungime de opt kilometri şi peste 17 kilometri avariaţi, peste 25 de kilometri de drumuri comunele distruse şi peste 135 de kilometri avariate şi un drum naţional avariat pe o distanţă de 720 de metri. Apele ieşite din matcă au distrus nouă poduri şi trei podeţe, avariate 21 de poduri şi 84 de podeţe, dar şi apărări de maluri avariate sau distruse pe o lungime de peste 200 de metri. Au mai fost inundate 1166,5 hectare de terenuri agricole şi păşune.


Intră acum și în grupul de