Niculai Barbă după discuții la Suceava cu Jurgen Reichert: Parteneriatul Suceava-Schwaben va continua cu noi proiecte creative în mai multe domenii


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că săptămâna trecută la Suceava au fost în vizită Jurgen Reichert, fost președinte al Consiliului Regional Schwaben și Katharina Haberkorn, responsabilă colaborare în cadrul parteneriatului Schwaben-Suceava pentru a fi identificate noi proiecte care să fie pregătite pentru a fi realizate în perioada următoare.

El a spus că aceștia au avut mai multe întâlniri și au vizitat mai multe obiective din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Solca, Rădăuți și Suceava.

Concluzia principală a vizitei a fost că parteneriatul Suceava-Schwaben este solid, construit în peste 20 de ani, are capacitatea să producă proiecte creative pentru viitor pornind de la experiența obținută de-a lungul anilor în cadrul acestui parteneriat.

După vizite la structuri ale DGASPC Suceava, Jurgen Reichert a apreciat că se acordă copiilor instituționalizați din județ condiții peste medie, iar în ceea ce privește centrele pentru adulți acesta a prezentat modul în care acestea se reorganizează în Germania, cu maximum 50 de beneficiari, dar  a subliniat că termenul este 2030.

Cele două părți au convenit să propună mai multe proiecte comune în turism, educație, cultură, mediul de afaceri, sport și în domeniul social.

Astfel, la Casa Sidorovici din Gura Humorului, construită în 1910, ar urma să fie identificate surse de finanțare în cadrul parteneriatului, cu atragerea de fonduri și de la entități private, astfel în aceasta să fie refăcută după un concept pedagogic și ecologic nou.

Totodată, s-a stabilit că primul proiect pe turism va viza interconectarea unor hărți și informații turistice din Bucovina cu platforme și rețele din Germania și Uniunea Europeană.

„Pentru celelalte domenii de activitate urmează să fie aprofundate mai multe idei de proiecte comune, cuvântul de ordine fiind creativitatea”, a mai spus Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de