Alerta de grad zero: Ordin de evacuare din calea Siretului!!!


Intră acum și în grupul de

Sute de persoane din zona inundabilă a râului Siret urmau să fie evacuate din ordinul prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, întrucât exista pericol de inundaţii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că în prezent debitul râului la intrarea în ţară a crescut la 1200 de mc/s şi că acumularea de la Rogojeşti nu mai poate reţine nimic din debitul râului, în timp ce acumularea de la Bucecea poate deversa maxim 500 de mc/s.

El a mai precizat că în dreptul oraşului Siret, nivelul apei a crescut foarte mult atingând platforma rutieră a podului ce traversează localitatea spre Punctul de Control Trecere Frontieră Siret, condiţii în care a decis restricţionarea traficului rutier peste pod, fiind interzisă trecerea tuturor autovehiculelor grele, permiţându-se doar accesul autoturismelor.

Prefectul a recomandat evitarea trecerii podului peste Siret, până la normalizarea situaţiei.

Popescu a mai declarat că în judeţul Suceava s-au înregistrat cinci decese în urma inundaţiilor de luni seara şi că a mai rămas o singură persoană dispărută, care este căutat cu echipe de jandarmi atât din judeţul Suceava cât şi cu scafandri din judeţul Botoşani.


Intră acum și în grupul de