Alimentarea cu apa a municipiului Falticeni, in pericol


Intră acum și în grupul de

Ploile căzute la începutul săptămânii în zona municipiului Fălticeni au inundat 5 hectare de teren agricol, au adus aluviuni pe un sens de circulaţie de pe DN 2 şi au colmatat mai multe şanţuri şi podeţe, 14 străzi din municipiu fiind afectate de scurgerile de apă de pe versanţi, a informat marţi, Primăria Fălticeni. De asemenea, o locuinţă a fost avariată şi două fântâni au fost colmatate.

Luni după-amiază şi marţi, lucrători ai primăriei au intervenit pentru decolmatrea şanţurilor şi podeţelor şi reluarea circulaţiei rutiere pe străzile afectate.

Potrivit primarului Vasile Tofan, problema gravă a municipiului o constituie situaţia precară a digului staţiei de captare a apei potabile Baia 3. „Din cauza creşterii debitului râului Moldova, viitura de luni noapte a rupt digul provizoriu de deviere a râului Moldova pe o distanţă de 250 de metri, afectând staţia Baia 3 şi lucrările de amenajare a râului Moldova pentru asigurarea frontului de captare a apei potabile”, a explicat edilul fălticenean.

Conform unei estimări preliminare, valoarea pagubelor produse la Fălticeni de ultimele ploi însumează aproape 600.000 lei.


Intră acum și în grupul de