Ședință de îndată a CJ Suceava pentru alocarea de fonduri Spitalului Municipal Fălticeni pentru gestionarea patologiei Covid


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va convoca, pentru marți, o ședință de îndată a Consiliului Județean Suceava pentru alocarea de fonduri Primăriei municipiului Fălticeni pentru a susține Spitalul Municipal din Fălticeni în lupta cu noul coronavirus.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre va fi alocată o sumă de 530.000 lei care va fi utilizată pentru achiziționarea testelor rapide pentru testarea pacienților internați, a kit-urilor de recoltare teste RT PCR, a echipamentelor de protecție pentru personalul spitalului, a dezinfectanților de mâini și suprafețe, precum și pentru închirierea de aparate de oxigenoterapie cu flux crescut.

Reamintim că primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a atenționat în exclusivitate pentru News Bucovina că Spitalul Municipal Fălticeni are probleme cu asigurarea finanțării pentru tratarea pacienților Covid.

„Vom fi în viitorul foarte apropiat, dacă nu primim sprijin financiar, în imposibilitatea să mai putem trata bolnavi de Covid la Fălticeni. Nu mai avem bani. Contractul pe care îl avem cu CAS Suceava are niște limite legale. Toată lumea spune: Faceți, faceți, faceți! Nicio instituție a statului nu-și asumă oficial ceea ce solicită verbal”, a spus Cătălin Coman.

Directorul executiv al DSP Suceava, farmacist Olivia Ioana Vlad, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă că, având în vedere evoluția epidemiologică din județul Suceava, a nivelului de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid 19 din spitale în ultimele 7 zile, dar și în baza concluziilor dezbaterilor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, DSP Suceava va propune Ministerului Sănătății ca Spitalul Municipal Rădăuți să fie primul spital care să intre în procedura de tratare a pacienților Covid începând cu data de 14 octombrie 2021, ulterior intrând Spitalul Fălticeni, în funcție de evoluția epidemiologică din județ.


Intră acum și în grupul de