Primul ministru al Romaniei s-a intalnit cu sinistratii din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Premierul Emil Boc a efectuat marţi o vizită în judeţul Suceava pentru a evalua situaţia generată de inundaţiile din ultimele zile. El a ajuns în jurul orei 15.15, în localitatea suceveană Pătrăuţi, care a fost grav afectată de ape, zeci de persoane rămânând fără case.

Premierul a discutat cu sinistraţii, care sunt cazaţi fie la şcoală sau la grădiniţă, fie la locuinţa primarului, oamenii din sat asigurându-le acestora alimente. O rudă a unei familii cu doi copii şi fără venituri, din Pătrăuţi, căreia i-a fost luată casa cu totul, i-a spus primului ministru că speră ca vizita acestuia în Pătrăuţi să nu rămână doar la nivel de imagini de televiziune, ci să fie făcute demersuri pentru a-i fi repartizat teren într-o zonă neinundabilă, în scopul construirii unei noi locuinţe.

Potrivit autorităţilor locale, în comuna Pătrăuţi, cinci case au fost distruse total de ape, 12 au fost distruse parţial, iar o fermă zootehnică a fost distrusă în proporţie de 50 la sută. De asemenea, au fost distruşi 20 de kilometri de drum comunal. Un număr de 45 de persoane sinistrate, între care 17 copii, care au rămas fără case sunt cazaţi la şcoala şi grădiniţa din localitate.

Primarul comunei, Dragoş Jureschi, a spus că marele noroc a fost că viiturile nu au venit pe timpul nopţii, pentru că în mod cert ar fi existat victime.


Intră acum și în grupul de