Trafic rutier deviat intre Siret si Radauti si doua drumuri nationale blocate in orasul Milisauti


Intră acum și în grupul de

Circulaţia pe drumul naţional DN 17 A dinspre Siret spre Rădăuţi este deviată pe ruta Ratoş – Bălcăuţi -Iacobeşti – Milişăuţi – Rădăuţi. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, podul peste râul Suceava din localitatea Dorneşti, pe DN 17 A la km 77, prezintă o tasare la pila 3, de aproximativ 20-30 cm în urma creşterii debitului râului. Pentru a preveni eventualele evenimente negative, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a decis marţi seară închiderea traficului pe pod.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a contractat deja un expert în construcţii, pentru a evalua pagubele şi pentru a lua măsurile ce se impun, se menţionează în comunicat.

Pe alte trei drumuri naţionale unde circulaţia a fost blocată din cauza apelor se circulă în prezent cu restricţii sau pe un singur fir. Astfel, pe DN 2 E, la km 39+383, unde s-a surpat o rampă de pod, se circulă pe o bandă, pe DN2 E, km 57+973, se circulă pe o bandă, fiind surpată o rampă de pod, iar pe DN17, la km 263+300 şi km 236+350, terasamentele sunt distruse pe lungimi de 30 de kilometri şi se circulă cu restricţii.

Rămân închise drumurile DJ 291 A Zvoriştea- Zamostea-Grămeşti, DJ 178 A şi DJ 178 D în Soloneţ, fiind inundate, DJ 208 B la Vereşti, unde nu se poate circula pe un pod a cărui structură a fost afectată, iar pe DJ 176 la Vatra Moldoviţei se circulă pe o bandă, în timp ce pe DJ 208 S, Dolhasca-Probota, circulaţia este restricţionată.

UPDATE: Alte două drumuri naţionale din judeţul Suceava au fost blocate, miercuri la prânz, în urma ploilor abundente care au căzut în zonă, urmând să fie stabilite rute ocolitoare.

În urma ploilor abundente de miercuri, DN 2K şi DN 2H este blocat, pe raza oraşului Milişăuţi, circulaţia rutieră fiind oprită. Potrivit IJP Suceava, la faţa locului poliţiştii asigură măsurile de ordine ce se impun, urmând a se stabili rute ocolitoare pentru zonele afectate. Peste 200 de poliţişti se află în zonele afectate de inundaţii în vederea fluidizării traficului rutier.

De asemenea, poliţiştii asigură bunurile şi casele abandonate în urma inundaţiilor.


Intră acum și în grupul de