Prima etapa a “Campionatului Judetean al Taietorilor de Lemne” va avea loc la Putna


Intră acum și în grupul de

Cei mai pricepuţi tăietori de lemne din judeţ vor participa sâmbătă, 3 iulie, de la ora 15:00, la Campionatul Judeţean al Tăietorilor de Lemne, care va avea loc la Putna. Prima etapă a concursului se va desfăşura în cadrul Festivalului “Tara Fagilor, în Moldova lui Stefan cel Mare”, organizat de Primăria Putna şi Asociaţia pentru Dezvoltare Putna.

Potrivit organizatorului, preşedintele Clubului Sportiv “Nord Arena”, Mircea Franciuc, concursul de tăiat lemne va avea două faze, una preliminară, cu două prebe de fierăstrău şi una de topor, şi una finală, cu o probă de precizie ce se va desfăşura contra cronometru.

La concurs pot participa atât tăietori de lemne din judeţul Suceava cât şi din alte judeţe.

Departajarea concurenţilor se va face pe bază de punctaj iar după parcurgerea celor şapte etape de concurs propuse de către organizatori, clasamentul va desemna un campion judeţean, care va putea participa la concursuri naţionale şi internaţionale de gen.

Pe lângă competiţia de tăiat lemne, vor avea loc şi concursuri de skandenberg, care au ca scop găsirea de tinere talente care să se alăture echipei “CS Nord Arena” Suceava.

Organizatorii anunţă că pentru fiecare etapă de concurs se vor acorda premii şi diplome.


Intră acum și în grupul de