Gheorghe Flutur: Proiecte cu finanțare europeană pentru rețele de gaze naturale din 14 localități sucevene au fost deja admise ca eligibile, iar pentru alte 11 sunt în evaluare, valoarea acestor investiții fiind de 150 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat, joi, că au fost admise ca eligibile mai multe proiecte de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul județului Suceava.

El a menționat că proiectele sunt depuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare P.O.I.M.(2014-2020) privind dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România, eligibilitatea fiind stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.

Potrivit lui Flutur, județul Suceava a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 14 cereri de finanțare pentru 38 de localități.

El a anunțat că până joi au fost admise ca eligibile patru proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro în care sunt incluse 14 localități, respectiv Liteni, Salcea, Solca, Milișăuți, Adâncata, Arbore, Burla, Fundul Moldovei, Hănțești,  Iaslovăț, Fântânele, Pojorâta, Udești și Verești.

De asemenea se află în evaluare alte 4 proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru 11 localități: Botoșana, Cajvana, Comănești, Cacica, Dărmănești, Pârteștii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviței, Volovăț și Zvoriștea.

Totodată, alte 13 localități au depus proiectele, dar încă nu au intrat în evaluare și se așteaptă ca alte 33 de localități să depună proiectele.

„Sunt așteptate pentru a depune în curând cereri de finanțare alte 33 de  localități, respectiv Dolhasca, Vicovul de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Bunești, Coșna, Calafindești, Dorna Arini, Dorna Candreni, Dolhești, Dornești, Dumbrăveni, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Ilișești, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Mușenița, Mănăstirea Humorului, Mitocul Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroiești, Șerbăuți,  Satu Mare, Șaru Dornei, Grămești, Grănicești, Vadu Moldovei, Vicovul de Jos, Todirești și Zamostea”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de