Sfatul dat studenților suceveni de renumitul profesor de microbiologie farmaceutică, Vania Atudorei: „Cea mai rentabilă investiție posibilă este în educație! Un leu investit în educație, produce (desigur, în timp) 8 lei!”


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat, în data de 13 octombrie, un eveniment pentru marcarea Zilei Mondiale a Alimentației.

Invitatul special al acestui eveniment a fost prof.univ.dr. Vania Atudorei, care a susținut o prelegere despre microorganismele utile și patogene în produse alimentare.

Prof.univ.dr. Vania Atudorei. Foto: USV

„Domnul prof. Atudorei a captivat auditoriul cu o scurtă istorie a clasificării microorganismelor, evoluția cunoașterii în identificarea și cuantificarea încărcăturii microbiene din produsele alimentare, dar și cu informații legate de monștri sacri ai științei precum Louis Pasteur și Robert Koch”, a transmis Universitatea suceveană.

USV a subliniat că, printre numeroasele sfaturi date de Profesorul Vania Atudorei, se remarcă următorul: „Cea mai rentabilă investiție posibilă este în educație! un leu investit în educație, produce (desigur, în timp) 8 lei!, iar știința este singurul aspect care, prin împărțire, nu scade ci sporește, pentru că este dată mai departe de către fiecare persoană care o primește”.

Experienţa profesională a renumitului profesor cercetător, născut la Botoșani, este una impresionantă, îndeplinind de-a lungul carierei sale numeroase înalte responsabilități în domeniul cercetării științifice:

  • Director General al Companiei Farmaceutice STERIGEN – Upton, Gubca, Canada;
  • Profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor – Colegiul Gerald – Godin, Montreal, Canada;
  • Profesor de Tehnologii agroalimentare la Universitatea Guelph – campusul Alfred, provincial Ontario;
  • Director de Laborator de Microbiologie, Bodycote Canada-Laval;
  • Director de Laborator de MICROBIOLOGIE – NEOPHARM, CANADA – BLAINVILLE;
  • Director de Laborator de Microbiologie – Biopharm Canada – Laval;
  • Director adjunct de Laborator de Microbiologie – Spitalul General Delemont, Jura, Elveţia;
  • Microbiolog Şef în Ministerul Mediului, Oficiul Apelor şi Protecţia Naturii -Jura,Elveţia;
  • Şef de Laborator Microbiologie – Uzina de Medicamente Terapia, Cluj-Napoca, România;
  • Expert internaţional ONU şi Banca Mondială pentru ţări din Africa – ACDI – Agenţia Canadiană de dezvoltare Internaţională : (Maroc, Mauritania, Senegal);
  • Fondator al Asociaţiei AZP Canada pentru companiile farmaceutice, prim- Vice Preşedinte.

Ziua mondială a alimentației este sărbătorită în fiecare an, în data de 16 octombrie.

Scopul instituirii acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole, de a promova un transfer de cunoştinţe, dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, de a încuraja cooperarea economică şi tehnică între ţările în curs de dezvoltare în domenii precum agricultură, silvicultură, piscicultură, nutriţie şi dezvoltare rurală.


Intră acum și în grupul de