Magistrala care asigura apa calda in municipiu poate sa cedeze in orice moment (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Două conducte de apă potabilă construite prin proiectul ISPA,care nu fuseseră încă puse în funcţiune, au fost avariate după ce unul dintre pilonii podului tehnologic de peste râul Suceava a cedat în urma creşterii debitului apei. Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a fost afectată şi conducta ce transportă apă caldă menajeră, care poate fi avariată în orice moment.

Edilul-şef sucevean a explicat că după ce apele vor reveni la nivelul normal se va lucra la refacerea pilonului ce susţine podul. Cele două conducte construite prin ISPA vor fi refăcute în cadrul acestui program, fiind situaţie de forţă majoră, iar conducta de apă caldă menajeră va fi reparată în luna august, în acelaşi timp în care se desfăşoară revizia anuală la Termica SA.

Primarul a mai spus că în municipiu au fost inundate 39 de gospodării din cartierul Iţcani, depozitele unor firme situate în acelaşi cartier, gara şi depoul CFR Iţcani şi 50 de hectare de terenuri agricole. Lungu a arătat că un canal de scurgere din cartierul Iţcani, din zona Depoului CFR, aparţinând SNCFR a deversat, iar apa a intrat în curţi. Primarul Sucevei a menţionat că în continuare se scoate apa din curţile inundate cu mai multe motopompe.


Intră acum și în grupul de