Ploile continua sa-i nenoroceasca pe locuitorii judetului


Intră acum și în grupul de

Ploile abundente nu au contenit să cadă asupra judeţului Suceava nici pe parcursul zilei de miercuri, adăugând alte pagube însemnate la bilanţul tragic înregistrat de la începutul acestei săptămâni. Un număr de 11 comune şi oraşele Milişăuţi şi Frasin din judeţul Suceava au fost afectate de furtuni, miercuri după amiază, peste 250 de persoane au fost evacuate în zone înalte şi 60 de persoane sunt izolate. Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Popescu, în oraşul Milişăuţi au fost inundate trei sute de case, iar în oraşul Frasin, sunt 60 de persoane izolate după ce două punţi peste râul Suha au fost rupte.

Totodată, în comuna Grăniceşti au fost evacuate în zone înalte 230 de persoane, iar podul peste pârâul Solca a fost distrus. În aceeaşi comună, în satul Slobozia au fost inundate 30 de gospodării, iar în satele Româneşti şi Iacobeşti au fost inundate drumuri şi podul dintre Iacobeşti şi Gura Solcii a fost distrus.

În comuna Arbore, satul Clit este inundat iar drumul DN 2K este oprit circulaţiei. În comuna Marginea podul de pe DN 2K este afectat, iar în Volovăţ au fost afectate 150 de case şi 25 de persoane au fost evacuate. În comuna Pojorâta DN 17 în zona Păstrăvărie riscă să fie blocat cu aluviuni. Două case au fost inundate în comuna Mănăstirea Humorului, iar în Dumbrăveni au fost inundate 80 de hectare de terenuri agricole. În comuna Burla DJ 209 este închis, drumul fiind rupt pe o lungime de o sută de metri, trei podeţe au fost distruse, iar DJ 178 este distrus pe o lungime de trei kilometri în timp ce 25 de kilometri de drumuri comunale au fost afectate şi cinci kilometri distruse. În comuna Pârteşti, podul Vârvata-Deleni este impracticabil.


Intră acum și în grupul de