Pompieri din alte judete au venit in sprijinul colegilor bucovineni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat şi trimis în sprijin forţe şi mijloace de la 5 unităţi din ţară, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţelor Braşov, Dâmboviţa şi Prahova, precum şi de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă cu un număr de 138 de cadre militare şi 14 autospeciale, 29 motopompe, 1 autocamionetă, 1 autobuz, 1 microbuz şi 1 autoturism de teren.

„Împreună cu cadrele de la ISU Suceava, acestea s-au constituit în echipaje ce vor acţiona pe întreg teritoriul judeţului pentru decolmatare gospodării, beciuri, subsoluri, curţi, case, fântâni, poduri şi podeţe, pentru căutarea persoanelor dispărute, pentru transport de apă şi alimente, iar în cazul producerii unor fenomene locale, pentru acţiuni de evacuare şi salvare persoane, animale şi bunuri materiale”, precizează slt. Ioana Istrate, din cadrul Compartimentului de Informare şi relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava.

Acesta menţionează că, din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani a ajuns şi un grup de scafandri pentru a căuta persoana dispărută la Şerbăuţi.

„În ceea ce priveşte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, vom fi în continuare în teren cu un număr de 450 de pompieri şi 36 autospeciale, 19 motopompe şi 11 bărci pneumatice”, subliniază slt. Istrate.


Intră acum și în grupul de