Zece comisii vor evalua pagubele produse de inundatii in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

La nivelul judeţului Suceava au fost constituite 10 Comisii de Evaluare a pagubelor rezultate în urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Suceava. Potrivit documentului, aceste comisii înfiinţate joi prin ordinul prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, sunt formate din specialişti din cadrul Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Nord-Est, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Sistemului Hidrotehnic Independent Siret.

Potrivit aceleiaşi surse, 450 pompieri cu 36 de autospeciale, 19 motopompe şi 11 bărci pneumatice ale ISU Suceava, la care se adaugă 138 de pompieri sosiţi în sprijin din ţară, cu 14 autospeciale, 29 motopompe se află în zonele din judeţ pentru a acorda sprijin cetăţenilor şi a limita efectele inundaţiilor. De asemenea, 300 de poliţişti cu 80 de autospeciale, împreună cu 168 de jandarmi cu 16 autospeciale acordă sprijin la limitarea efectelor inundaţiilor şi asigură măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică, în timp ce 200 de poliţişti de frontieră situaţi în cele 4 sectoare de frontieră de pe raza judeţului sunt pregătiţi pentru a interveni în zonele afectate.

Toate instituţiile M.A.I. împreună cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acţionează în continuare pentru căutarea şi salvarea persoanelor aflate în pericol şi pentru diminuarea efectelor inundaţiilor


Intră acum și în grupul de