14 drumuri si 5 linii feroviare sunt in continuare inchise in judetul Suceava in urma inundatiilor


Intră acum și în grupul de

Potrivit ultimelor date centralizate de Prefectura Suceava, în urma cantităţilor însemnate de precipitaţii căzute în această săptămână, situaţia pagubelor este următoarea: două drumuri naţionale din judeţul Suceava şi 12 drumuri judeţene sunt închise circulaţiei vineri dimineaţă, traficul feroviar este închis pe cinci linii, iar nouă localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

Astfel, circulaţia rutieră este închisă de DN 2E km la 57+973 în Clit unde un pod este afectat, iar traficul este direcţionat pe ruta ocolitoare între Marginea – Clit – Arbore – Solca, iar DN 17A este închis la km 77+575 în Dorneşti unde podul peste râul Siret este afectat, iar circulaţia este deviată pe ruta ocolitoare Rădăuţi– Milişăuţi – Iacobeşti– Bălcăuţi – Siret.

Totodată, sunt închise drumurile judeţene DJ 208U în Mitocu Dragomirnei, DJ 178A în Todireşti, DJ 178D în Cajvana, DJ 208D în Hânţeşti, DJ 291A în Grămeşti, DJ 209G în Brodina, DJ 209L în Cacica, DJ 208C în Roşcani, DJ 208B în Vereşti, DJ 209K în Volovăţ, DJ 176 Vatra Moldoviţei- Moldoviţa- Brodina şi DJ 177 Mănăstirea Humorului.

Din cauză că terasamentul căii ferate este afectat pe porţiuni, circulaţia feroviară este întreruptă pe tronsoanele Suceava Nord – Dărmăneşti, Milişăuţi – Dorneşti, Dorneşti – Putna, Dărmăneşti – Cacica –Gura Humorului, Vama – Moldoviţa.

În judeţ nouă localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1610 persoane, 63 de case au fost distruse, un număr de 4.949 de case sunt afectate atât de inundaţii cât şi de alunecările de teren, iar 602 case sunt izolate.

Totodată, au fost distruse sau avariate porţiuni de drumuri naţionale, judeţene şi comunale, sunt distruse 94 de poduri şi 244 de podeţe, avariate alte 176 de poduri şi 1308 podeţe, fiind distruse şi apărări de maluri pe lungimi ce totalizează 32 de kilometri.

Apele au inundat 20.440 hectare de terenuri agricole şi păşuni, iar în judeţ s-au activat 25 de alunecări de teren.

Un număr de patru staţii de captare a apei sunt avariate şi 18. 519 de fântâni sunt colmatate.

Conform datelor primite de Instituţia Prefectului Judeţului Suceava de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, toate cotele râului Siret, pe teritoriul judeţului Suceava, au coborât sub Cotele de Pericol şi sunt în scădere.

În localităţile afectate de inundaţii şi în care locuitorii au fost evacuaţi conform Ordinului Prefectului, apele s-au retras, iar oamenii au revenit la gospodării.

„Facem precizarea că la nivelul instituţiilor M.A.I. ce asigură ordinea şi siguranţa publică nu au fost semnalate fapte care să pună în pericol bunurile locuitorilor evacuaţi din zonele afectate”, a declarat prefectul Sorin Arcadie Popescu, care recomandă tuturor cetăţenilor aflaţi în bazinele râurilor ce traversează judeţul atenţie sporită şi să manifeste receptivitate la indicaţiile autorităţilor publice locale.


Intră acum și în grupul de