PSD Suceava vine in sprijinul sinistratilor cu operatiunea „Cod Rosu”


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a declanşat operaţiunea “Cod Roşu” la nivelul localităţilor din judeţ afectate de inundaţiile din ultimele zile, a anunţat joi preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Potrivit acestuia, comandamentul instituit la sediul judeţean al PSD a finalizat evaluarea primară a pagubelor produse în 68 de localităţi sucevene, fiind distribuite alimente de primă necesitate şi apă potabilă în comunele şi oraşele cele mai afectate, precum Boroaia (1500 l de apă), Grăniceşti, Zamostea, Hînţeşti, Grămeşti (3000 l apă şi 1000 conserve) şi Suceviţa (500 l apă şi 500 conserve).

Totodată, joi la prânz, PSD Suceava a asigurat o masă caldă pentru cele 70 de persoane sinistrate de la Pătrăuţi, iar în cursul după-amiezii au fost distribuite alimente şi apă la Milişăuţi, unde, în urma ploilor, au fost inundate zeci de gospodării la Gura Solcii.

Nechifor a spus că operaţiunea “Cod Roşu” va continua şi în zilele următoare pentru a asigura alimente de bază şi apă pentru pesoanele sinistrate, iar începând de ieri a demarat a doua etapă a operaţiunii care presupune refacerea gospodăriilor afectate. El a arătat că 4 echipe a câte 10 voluntari, din care una este formată din tineri social-democraţi din judeţul Timiş, vor lucra în localităţile inundate. Echipele vor fi dotate cu corturi de campanie şi instrumente adecvate pentru intervenţiile în gospodăriile inundate.

Preşedintele PSD Suceava a lansat un apel de solidaritate colegilor de partid din ţară. “Facem un apel către colegii noştri de partid din toată ţara să participe la acest efort colectiv, având în vedere faptul că resursele bugetare ale localităţilor sunt limitate, iar capacitatea oamenilor afectaţi de inundaţii este redusă, pe fondul crizei financiare şi a măsurilor de austeritate impuse de guvern. Cea mai gravă problemă identificată de noi este lipsa de speranţă şi de încredere în instituţiile statului şi de aceea facem acest apel la solidaritate: români pentru români”, a subliniat preşedintele PSD Suceava, menţionând că de la PSD Timişoara au ajuns deja în judeţul Suceava 800 kg de făină şi 2000 l de apă.


Intră acum și în grupul de