Contestațiile la proba scrisă a concursului de directori de școală din județul Suceava nu au adus schimbări în promovabilitate. Două note au fost modificate în minus, iar 28 de note au fost menținute


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, profesorul Ciprian Anton, a declarat, marți, pentru NewsBucovina, că în urma soluționării contestațiilor depuse de candidații nemulțumiți de nota obținută la proba scrisă a Concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct din învățământul preuniversitar sucevean procentul de promovabilitate la această probă a rămas neschimbat.

El a spus că au fost depuse 30 de contestații, iar în urma soluționării acestora două note s-au modificat prin scădere de la 6,8  la 6,6, iar 28 au rămas neschimbate.

Profesorul Ciprian Anton a precizat că 68,29 la sută din totalul candidaților prezenți la proba scrisă a acestui concurs au fost declarați admiși obținând cel puțin nota 7, procentul de promovare rămânând neschimbat după soluționarea contestațiilor.

De menționat este că doar un singur candidat a obținut nota 10 la proba scrisă a acestui concurs, iar alți 7 candidați au obținut note între 9,00 și 9,20.

Reamintim că în județul Suceava sunt scoase la concurs 272 de posturi vacante de director și director adjunct( 217 posturi de director și 55 de posturi de director adjunct), iar după etapa de verificare a dosarelor de înscriere, 300 de dosare au fost declarate valide și două au fost respinse.

Din totalul celor 300 de candidați care au dosarele de înscriere la concurs validate, 5 au solicitat susținerea probei scrise în sesiunea specială, care va fi organizată în data de 28 octombrie.

Desfășurarea probei scrise din cadrul Concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – sesiunea 2021, din județul Suceava, a avut loc vineri, 15 octombrie 2021, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, iar la această probă au participat 287 de candidați și 8 au absentat.

Conform Art. 15. din Metodologia  privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7, iar la proba de interviu pot participa doar candidații declarați admiși la proba scrisă.

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că, în condițiile identificării unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, se va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care au transmis comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

Sursa citată menționează că în cazul în care acest document nu a putut fi eliberat până la data și ora precizate, va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare Conform Calendarul Concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – Sesiunea 2021, în perioada 21-27 octombrie sunt prevăzute înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează  și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplirnentare.

 În perioada 28- 29 octombrie 2021 urmează să fie  transmise solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, a autorităților locale și companiilor/universităților, iar în perioada 1- 10 noiembrie este prevăzută constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

În data de  12 noiembrie va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, iar în perioada 15 noiembrie- 8 decembrie va avea loc proba de interviu.

  În perioada  16 noiembrie – 10 decembrie sunt prevăzute depunerea și soluționarea contestațiilor candidaților nemulțumiți de nota obținută la proba de interviu, iar în data de 13 decembrie candidații declarați admiși pentru mai multe funcții /unități de învățământ își vor exprima opțiunile .

În perioada  14 – 17 decembrie are loc consultarea grupurilor parlamentare/reprezentanților cultelor religioase și obținerea avizului motivat, iar validarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 17 decembrie.

Emiterea deciziilor de numire în funcțiile de director, respectiv director adjunct, cu aplicare de la data de 10 ianuarie 2022, este prevăzută pentru perioada 20-22 decembrie 2021.

(LB)


Intră acum și în grupul de