Seful statului a inspectat podul afectat de inundatii de la Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Traian Băsescu şi-a continuat vizita în judeţ, ajungând în jurul orei 15.30, în localitatea suceveană Dorneşti, unde un număr de 300 de case au fost inundate de apele râului Suceava. El a intrat în gospodăriile mai multor cetăţeni de pe strada Depoului, cel mai mult afectate de inundaţii.

Băsescu i-a încurajat pe oameni spunându-le că le vor fi trimise materiale de construcţie, dar că trebuie să fie solidari unii cu alţii şi să se ajute pentru reconstrucţia caselor.

În vizita de la Dorneşti, Traian Băsescu a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret – Rădăuţi unde un pod rutier peste râul Suceava este închis după ce un pilon s-a tasat, construirea unui pod de pontoane. El a apreciat că această soluţie ar fi una mai rapidă pentru deblocarea circulaţiei în zona respectivă.

Prezent alături de şeful statului în localitatea suceveană grav lovită de viituri, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat să urgenteze repunerea în folosinţă a podului rutier de la Dorneşti, o soluţie fiind podul de pontoane. El a mai spus că în această zonă vor fi trimişi specialişti ai armatei care vor realiza lucrarea.

La Dorneşti, se lucrează deja la modificarea cursului apei în zona podului rutier afectat de inundaţii pentru a se putea interveni la pilonul tasat, această soluţie fiind discutată, joi, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu, care a fost prezent la Dorneşti.

De la Suceava, delegaţia guvernamentală s-a deplasat în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.


Intră acum și în grupul de