„Salvati Copiii” evalueaza situatia copiilor din zonele inundate din judet

Salvaţi Copiii România face un apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, grav afectaţi de inundaţii. Potrivit organizaţiei, peste 650 de copii din judeţ au fost afectaţi de inundaţii alături de familiile lor, voluntarii fiind pe teren pentru a evalua situaţia. Aceştia sunt nevoiţi să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă.

Peste 60 de voluntari, copii şi adulţi, ai Salvaţi Copiii sunt pe teren pentru ajutorarea victimelor din zonele inundate. În satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, 200 de copii au fost afectaţi de inundaţii, iar 27 dintre ei sunt cazaţi în continuare în şcoli.

Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, în satul Dorneşti, situaţia este dramatică, 360 de case fiind distruse de ape, 200 de copii fiind sinistraţi, iar în Frătăuţii Noi, 50 de copii au locuinţele inundate.

Membrii şi voluntarii Salvaţi Copiii se deplasează în toate localităţile inundate – Voievodeasa, Horodnicu de Sus, Dorneşti, Bilca, Burla, Frătăuţii Noi, Pătrăuţi şi Horodnicu de Jos.

Salvaţi Copiii România face un apel la solidaritate, iar cei care vor să îi sprijine pe copiii aflaţi acum în situaţie de risc, o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.

Totodată, la sediul organizaţiei din Str. Petru Rareş nr. 15, cam. 9 a fost deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.