Gata cu BAC-ul!


Intră acum și în grupul de

Vineri a avut loc ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, adică fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real şi geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru absolvenţii de uman. Potrivit IŞJ Suceava, la testare s-au înscris 6638 candidaţi, însă 120 nu s-au mai prezentat.

La ora 8.00, Comisia Naţională de Bacalaureat a extras variantele de subiecte, din cele 10 pe care le-a pregătit.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între 16.00 – 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este programată în perioada 6 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile menţionate, sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.

Examenul de bacalaureat a început luni cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar marţi a urmat proba scrisă la limba şi literatura maternă. Miercuri, s-a susţinut cea de-a treia probă a examenului de bacalaureat, respectiv proba obligatorie a profilului, adică istorie pentru cei de la uman şi matematică pentru cei de la profilul real.


Intră acum și în grupul de