Premierul Boc la Suceava: „Niciunul dintre noi sa nu aiba vise de concediu, vacante sau week-end-uri” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce a părăsit localitatea suceveană Zamostea, primul ministru a participat la şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă găzduită de Prefectura Suceava, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia determinată de inundaţiile din judeţele Suceava şi Botoşani şi măsurile care se impun.

Boc a făcut apel la calm în relaţiile cu oamenii, menţionând că a văzut oameni care şi-au pierdut tot ce au agonist într-o viaţă şi a dat exemplul unui bătrân de 83 de ani, din comuna Zamostea căruia i-a fost grav avariată casa, cu o vechime de aproximativ 200 de ani, moştenită din generaţie în generaţie.

Premierului i se pare firesc ca oamenii să fie nemulţumiţi, autorităţile trebuind să facă apel la calm şi înţelegere, pentru oamenii se uită la autorităţi ca la un “colac de salvare”. “Niciunul dintre noi să nu aibă vise de concediu, vacanţe sau week-end-uri”, a spus Boc arătând că angajaţii de la stat sunt în slujba statului mai ales în situaţii de urgenţă, “dacă nu, să mergem în privat”.

El a spus că modul de lucru al lui Gheorghe Flutur, în Suceava, trebuie generalizat în toată ţara , susţinând că “acum este perioada când se vor vedea care oameni sunt povestitori şi care oameni sunt capabili să ia o decizie şi să o implementeze”.
Totodată, Boc a reafirmat că de luni va analiza planurile de investiţie ale tuturor ministerelor şi se vor identifica sumele de bani ce vor fi disponibilizate, subliniind că prioritatea Guvernului este ca la iarnă persoanele afectate de inundaţii să aibă un acoperiş deasupra capului. “Suntem în plin război cu inundaţiile, cu stihiile naturii”, a spus Boc, făcând referire la prognoza meteo de săptămâna viitoare, previziune care nu este încurajatoare.

El a mai spus că trebuie ca autorităţile să evalueze cu exigenţă toate distrugerile, pagubele, astfel ca, în două-trei săptămâni, să fie finalizată evaluare care să fie ulterior trimisă UE, pentru alocarea de bani din fondul european de solidaritate.


Intră acum și în grupul de