VIDEO/FOTO// Noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava a fost deschisă oficial pentru public


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, că noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava este oficial deschisă.

„Sper ca sucevenii să aprecieze și să se bucure de noua Zonă de Agrement din orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că parcul se întinde pe o suprafață de 155.560 mp, pe care s-au amenajat: spații verzi (140.050 mp), alei pietonale și piste pentru bicicliști (9.755 mp), un teren de tenis de câmp, 2 terenuri de badminton/volei, o platformă de fitness și o platformă pentru evenimente culturale.

Întreaga zonă este dotată cu mobilier urban, sisteme de iluminat prin corpuri tip spot îngropate, sisteme de irigații și va avea acoperire Wi-Fi.

Valoarea eligibilă a proiectului european este de 16.004.595, 86 lei, cu o contribuție a primariei de 2%.

„Dincolo de toate discuțiile cu privire la această investiție, sunt sigur că de noua zonă de agrement se vor bucura foarte mulți suceveni”, a transmis viceprimarul.

El a subliniat că toată suprafața nou construită se află în zona de protecție la inundații a râului Suceava.

Această nouă zonă de agrement a fost făcută prin proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava”, cu o valoare totală de 16.264.015,87 lei și a fost realizată de Asocierea SC General Construct SRL Suceava și SC Art Peisaj SRL Suceava, care a câștigat licitația organizată de municipalitate.

Marea “Câțu-ială” s-a terminat. Să înceapă recensământul

Marea “Câțu-ială” s-a terminat. Să înceapă recensământul – Analiza de seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 21 octombrie 2021

Noua zonă de agrement a fost amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și are prevăzute facilități pentru activități sportive, plimbări și divertisment.

Lucrările au început în ianuarie 2020 și au fost recepționate în octombrie 2021.


Intră acum și în grupul de