VIDEO/FOTO// Noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava a fost deschisă oficial pentru public

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, că noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava este oficial deschisă.

„Sper ca sucevenii să aprecieze și să se bucure de noua Zonă de Agrement din orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că parcul se întinde pe o suprafață de 155.560 mp, pe care s-au amenajat: spații verzi (140.050 mp), alei pietonale și piste pentru bicicliști (9.755 mp), un teren de tenis de câmp, 2 terenuri de badminton/volei, o platformă de fitness și o platformă pentru evenimente culturale.

Întreaga zonă este dotată cu mobilier urban, sisteme de iluminat prin corpuri tip spot îngropate, sisteme de irigații și va avea acoperire Wi-Fi.

Valoarea eligibilă a proiectului european este de 16.004.595, 86 lei, cu o contribuție a primariei de 2%.

„Dincolo de toate discuțiile cu privire la această investiție, sunt sigur că de noua zonă de agrement se vor bucura foarte mulți suceveni”, a transmis viceprimarul.

El a subliniat că toată suprafața nou construită se află în zona de protecție la inundații a râului Suceava.

Această nouă zonă de agrement a fost făcută prin proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava”, cu o valoare totală de 16.264.015,87 lei și a fost realizată de Asocierea SC General Construct SRL Suceava și SC Art Peisaj SRL Suceava, care a câștigat licitația organizată de municipalitate.

Marea “Câțu-ială” s-a terminat. Să înceapă recensământul

Marea “Câțu-ială” s-a terminat. Să înceapă recensământul – Analiza de seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 21 octombrie 2021

Noua zonă de agrement a fost amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și are prevăzute facilități pentru activități sportive, plimbări și divertisment.

Lucrările au început în ianuarie 2020 și au fost recepționate în octombrie 2021.

loading...