Dosar penal pentru un bărbat din Bilca, prins lângă frontieră în timp ce transporta cu ajutorul unei roabe țigări de contrabandă de peste 50.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au reținut, lângă localitatea Bilca, un bărbat care transporta țigări de contrabandă, iar lângă localitatea Lupcina au găsit colete cu țigări abandonate într-o zonă împădurită.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în total, au fost confiscate 6.526 pachete cu țigări, în valoare de 76.354 lei.

În cursul zilei de joi, 21 octombrie, o patrulă a observat în apropierea frontierei de stat o persoană care se deplasa spre localitatea Bilca şi încerca să transporte cu ajutorul unei roabe improvizate, mai multe colete voluminoase.

Verificările au arătat că este vorba despre un localnic de 40 ani care transporta 4.546 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.188 lei.

Drept urmare, țigările au fost confiscate, fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ulterior, în dimineața de vineri, 22 octombrie, lângă frontiera cu Ucraina, pe direcția localității Lupcina, au fost găsite patru colete cu țigări de proveniență Duty-Free, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 1.980 pachete țigări, în valoare de 23.166 lei.


Intră acum și în grupul de