„Gheorghe Flutur: „Am dat semnalul reconstructiei de dupa inundatii”


Intră acum și în grupul de

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, luni seară, în comuna Dărmăneşti, unde a participat la săpătura primei fundaţii a unei noi case. „Vrem ca în cel mai scurt timp fiecare familie care a rămas fără casă să intre într-o nouă locuinţă”, a spus şeful deliberativului judeţean.

Potrivit acestuia, în localitatea suceveană Dărmăneşti vor fi refăcute opt locuinţe de câte 500 de mp, terenul pe care vor fi construite acestea fiind pus de luni la dispoziţia sinistraţilor prin Hotărâre a Consiliului Local Dărmăneşti.

Flutur a precizat că prima casă la care s-au început lucrările este a Elisavetei Cozariuc, căreia i-a donat o parte din salariul său, restul urmând să fie donat altor familii de sinistraţi. Terenul unde se află aceste opt case este într-o zonă care nu este supusă riscului la inundaţii, a spus preşedintele CJ, care a arătat că lucrările vor începe cu materiale de construcţii care urmau să sosească în noaptea de luni spre marţi de la Rezervele de stat. El a menţionat că vor fi implementate proiecte tip unde se vor folosi, la fiecare casă câte 7,5 tone de ciment, 21 de mc de BCA, 550 kg var, 5,4 mc de lemn ecarisat, 4,5 mc de cherestea, 100 de mp de tablă.

În judeţul Suceava au fost distruse de inundaţii un număr de 62 de case din care câte zece în Grămeşti şi Dorneşti, nouă în Pătrăuţi, opt în Dărmăneşti, şase în Zamostea, patru în Şerbăuţi, câte trei în Dolhasca şi Todireşti, două în Zvoriştea şi câte una în Comăneşti, Grăniceşti, Horodinic de Sus, Milişăuţi, Suceviţa, Vicovu de Sus, Volovăţ, iar alte 4.949 de case au fost afectate.

Premierul Emil Boc, aflat, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţii, le-a dat asigurări sinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până la iarnă vor avea un acoperiş deasupra capului.


Intră acum și în grupul de