Prețul de producție al gigacaloriei la Bioenergy a scăzut cu 10,37 la sută anunță Ion Lungu. Va urma o nouă scădere din 13 ianuarie. Prețul plătit de populație rămâne 240 de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că prețul de producție al gigacaloriei la gardul centralei Bioenergy Suceava a scăzut din 20 octombrie cu 10,37 la sută, urmând ca noul tarif să fie aprobat în ședința de joi a Consiliului Local Suceava.

Potrivit primarului, prețul de prețul de producție al gigacaloriei produse de Bioenergy Suceava scade cu 10,37 la sută, de la 189, 57 lei la 169,9 lei.

Ion Lungu a subliniat că prețul întreg, care include și tariful de distribuție, va avea o scădere totală de 4,41 la sută, de la 445,54 lei, la 425,87 lei și că Primăria Suceava va plăti ca subvenție 185,87 de lei/ Gcal față de 205,54 de lei până în prezent, iar la populație prețul de plată rămâne neschimbat de 240 de lei.

Primarul Sucevei a menționat că începând cu 13 ianuarie, o nouă etapă de reducere a prețului gigacaloriei ca urmare a efectului scăderii TVA de la 19 la 5 la sută.

„Vom vedea ce se va întâmpla până la urmă, dacă nu va fi mărit din nou, dacă nu vom fi obligați să funcționăm și cu gaz metan. Strategia noastră este să funcționăm numai pe biomasă deși nu este simplu”, a spus Ion Lungu.

El a menționat însă că producătorul de energie termică se confruntă cu o problemă legată de obținerea de certificate verzi, dar și că se așteaptă și la creșterea prețului la lemn, pentru că acum sunt creșteri în cascadă.

„Lipsit de modestie, suntem singurul oraș din țară unde astăzi scade prețul gigacaloriei și nu crește”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de