VIDEO // Focuri de avertisment lângă frontiera cu Ucraina pentru reținerea unor contrabandiști care au reușit să fugă abandonând țigări de aproape 150.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat aproape 12.500 pachete cu țigări abandonate de contrabandiștii care au reușit să fugă în Ucraina.

Cazul a avut loc miercuri, 27 octombrie, a informat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Potrivit lui, în jurul orei 02:00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Brodina a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat mai multe colete voluminoase, spre interiorul țării.

În ciuda focurilor de avertisment trase de polițiștii de frontieră, persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pe partea românească, au fost descoperite 25 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.490  pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Pe teritoriul statului vecin, grănicerii ucraineni au depistat alte şapte baxuri cu ţigări.

Țigările,  în valoare de  146.000  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Intră acum și în grupul de