Materialele pentru reconstructia caselor sinistratilor vor fi cumparate prin Bursa de Marfuri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul şi-a ţinut promisiunea şi a trimis deja, din rezerva de stat, o parte din materialele de construcţie pentru case, iar în şedinţa de miercuri vor fi aprobate normele pentru construcţia de astfel de locuinţe. Declaraţia a fost făcută marţi la Suceava, de către premierul Emil Boc, care a precizat că materialele vor fi cumpărate cel mai probabil prin Bursa de Mărfuri “pentru a fi mai rapid şi mai transparent”.

În judeţul Suceava au fost distruse de inundaţii un număr de 62 de case, din care câte zece în Grămeşti şi Dorneşti, nouă în Pătrăuţi, opt în Dărmăneşti, şase în Zamostea, patru în Şerbăuţi, câte trei în Dolhasca şi Todireşti, două în Zvoriştea şi câte una în Comăneşti, Grăniceşti, Horodinic de Sus, Milişăuţi, Suceviţa, Vicovu de Sus, Volovăţ, iar alte 4.949 de case au fost afectate.

Autorităţile sucevene au început, luni seară, săpăturile pentru prima fundaţie a unei case care va fi reconstruită în comuna suceveană Dărmăneşti, unde vor fi refăcute opt locuinţe care au fost distruse în urma inundaţiilor produse în urmă cu o săptămână. Terenul pentru cele opt case care vor fi construite, de câte 500 de metri pătraţi, a fost pus, de luni, la dispoziţia sinistraţilor prin hotărâre a Consiliului Local Dărmăneşti.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a menţionat că vor fi implementate proiecte tip unde se vor folosi, la fiecare casă, câte 7,5 tone de ciment, 21 de mc de BCA, 550 kg var, 5,4 mc de lemn ecarisat, 4,5 mc de cherestea, 100 de mp de tablă.


Intră acum și în grupul de