VIDEO // Contrabanda cu parapanta în zona Dorneşti-Grăniceşti. Aparatul de zbor a transportat din Ucraina în România țigări de peste 90.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Siret au confiscat 8.000 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

Cazul a avut loc joi noaptea, 28 octombrie, a informat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Concret, în jurul orei 03:25, polițiștii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti şi s-a întors pe teritoriul statului vecin.

„Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor”, a subliniat Ilie Poroch Serițan.

Ulterior, în zona unde a fost observat aparatul de zbor au fost descoperite colete cu 8.000 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 93.600 lei.


Intră acum și în grupul de