Retinut pentru dare de mita si contrabanda


Intră acum și în grupul de

În urma unui denunţ făcut de un poliţist de frontieră la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă.

Pentru documentarea activităţii infracţionale în cauză, ofiţerii D.G.A. au beneficiat de sprijinul tehnico-informativ al Direcţiei Generale de Informaţii.

P. C. a contactat, în repetate rânduri, un agent de poliţie de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, căruia i-a promis o sumă importantă de bani pentru a-i facilita introducerea în ţară, peste fâşia verde a frontierei de stat româno – ucrainene, a unei cantităţi însemnate de ţigări de contrabandă.

În noaptea de 05/06.07.2010, acesta, împreună cu alţi participanţi, au introdus, în mod fraudulos, o cantitate mare de ţigări peste fâşia verde a frontierei de stat a României. Ţigările respective au fost identificate, marţi, de organele de urmărire penală, cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare autorizate de instanţa de judecată.

Activitatea infracţională a fost monitorizată de o echipă operativă condusă de un procuror şi formată din ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Suceava şi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

P. C. a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de