Doua decenii de antrenorat pentru suceveanul Constantin Vlad (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Fără nicio îndoială, unul din jocurile de tradiţie în Suceava este cel de rugby. De-a lungul anilor echipa fanion a oraşului, care a fost alcătuită în proporţie de 99% din suceveni, a reuşit să propulseze în rugbiul de mare performanţă o serie de jucători emblematici şi pentru România.

Formaţia suceveană a avut ani de-a rândul un parcurs sinuos în Liga I fiind denumită la un moment dat ABBA pentru desele „incursiuni” în eşalonul secund, însă în ultimii câţiva ani buni ea se menţine printre cele mai bune 12 formaţii ale României. În ultimii 20 de ani istoria formaţiei CSM Bucovina Suceava se poate confunda cu activitatea ca antrenor a profesorului Constantin Vlad. În cei 20 de ani de când este antrenor, pe care i-a împlinit în data de 2 iulie, gruparea suceveană a fost 15 ani în primul eşalon valoric al rugbiului românesc şi doar 5 în divizia a II-a.
„Eu sunt un om modest, care nu vorbeşte foarte mult, dar care a iubit şi iubeşte rugbiul sucevean. Şi ca jucător şi ca antrenor am dorit ca Suceava să fie un nume în rugbiul românesc şi cred că am şi reuşit.

Pe lângă cei 20 de ani petrecuţi la cârma echipei CSM Bucovina Suceava trebuie să menţionez faptul că timp de 5 ani am participat şi la pregătirile selecţionatelor de rugby ale României. Am fost antrenor secund al naţionalei de seniori în perioada 2001-2002 şi antrenor principal al formaţiei de tineret a României în perioada 2004-2008. În palmares am două titluri de campion european de tineret în 2006 la Sopot şi în 2007 la Bruxelles, un titlu de vicecampion european în 2005 la Valladolid şi un loc IV la Campionatele Mondiale din 2008 în Chile.

Tot ce am realizat nu este numai meritul meu personal pentru că am avut jucători de excepţie şi la naţională şi la club şi am fost susţinut de Clubul Sportiv Municipal Suceava, de Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, Liceul cu Program Sportiv, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului şi de o serie de sponsori care au fost alături de rugbiul sucevean şi nu în ultimul rând de Federaţia Română de Rugby şi trebuie să mulţumesc pentru acest sprijin. Nu ştiu dacă totul a fost perfect, însă eu am încercat de fiecare dată să-mi fac datoria”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de