FOTO // 160 de sancțiuni aplicate în weekend de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire Covid-19 în transportul public din județul Suceava

În perioada 29-31 octombrie, polițiștii suceveni au desfășurat acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu jandarmi și polițiști locali, fiind urmărită respectarea normelor anti-Covid de către transportatorii de persoane.

„Sunt verificate mijlocele de transport public, dar și vehiculele tip taxi sau microbuzele și autocarele private. Acțiuni de verificare și control desfășoară și polițiștii din cadrul structurilor de Poliție Transporturi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de porevenirea a răspândirii SarsCov2 în gări și trenurile de persoane”, a informat IPJ Suceava.

Foto: IPJ Suceava

Astfel, polițiștii verifică în special purtarea măștii de protecție, distanțarea socială și existența în mijloacele de transport a substanțelor dezinfectante.

Concret, polițiștii au fost verificate 163 de mijloace de transport, fiind aplicate 160 sancțiuni, cele mai multe cu măsura avertismentului pentru neportul măștii de protecție „scopul principal fiind conștientizarea cetățenilor și a transportatorilor cu privire la necesitatea respectării acestor măsuri pentru limitarea răspândirii SarsCov2”, susține Poliția Suceava.

Acțiunea continuă până la sfârșitul acestei zile, iar Poliția Suceava a atenționat că va „intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu”.

În acest context, polițiștii suceveni au transmis sucevenilor că „măștile de protecție ajută la reducerea transmiterii in comunitate, in special dacă sunt utilizate in transportul public si in zonele aglomerate”

Poliția Suceava: „Pentru a folosi corect masca de protecție trebuie să ne asigurăm că urmăm pașii de mai jos:

  • Inainte de a pune masca pe față, spală-te pe maini cu apă și sapun sau folosește o soluție dezinfectantă;
  • Acoperă-ți gura și nasul cu masca și asigură-te că nu există decalaje intre fața și mască;
  • Evită să atingi masca în timp ce o folosești; dacă totuși atingi masca, spală-te imediat pe mâini cu apă și săpun sau folosește o solutie dezinfectantă;
  • Schimbă masca cu una nouă imediat ce observi că s-a umezit și nu reutiliza maști de unică folosință;
  • Atunci când vrei să-ți scoți masca, evită să atingi partea din exterior, care poate fi contaminată cu microbi. Pune masca intr-o pungă de unică folosință și arunc-o la coș.”

Poliția Suceava aținut să precizeze că în conformitate cu legislația în a fost instituită obligativitatea portului măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, preum și la locul de muncă și mijloacele de transport în comun.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, în efortul comun de gestionare a situației pandemice!”, a mai adăugat IPJ Suceava.

loading...