Dosare penale pentru doi comercianți din Bazar Suceava care vindeau ilegal antivirale. Poliția Suceava: Medicamentele erau depozitate la temperaturi neconforme, împreună cu produse alimentare perisabile, articole de îmbrăcăminte, bunuri de uz veterinar, iar prospectele nu conțin traducere autorizată în limba română


Intră acum și în grupul de

În acest weekend, 30-31 octombrie, pe lângă verificările transportului public de persoane, polițiștii suceveni au efectuat controale în contextul Covid-19 în Bazar Suceava. La acțiune au participat și jandarmii, polițiștii locali, polițiștii de frontieră și specialiștii DSP Suceava.

Controalele au fost efectuate după ce autoritățile județene au sesizat că în Bazar și piețe se vând ilegal antivirale, a informat IPJ Suceava.

Astfel, polițiștii au identificat două persoane care ofereau spre vânzare în condiții neconforme și în mod neautorizat cutii ce conțineau 250 de „capsule susceptibile a fi produse farmaceutice din spațiul extracomunitar”.

Poliția Suceava a subliniat că aceste produse erau depozitate la temperaturi neconforme, împreună cu produse alimentare perisabile, articole de îmbăcăminte, bunuri de uz veterinar. Ambalajele și prospectele nu conțin traducere autorizată în limba română.

Antiviralele au fost confiscate și trimise la expertiză, totodată fiind deschise dosare penale pentru „exercitarea fără drept a unei activități pentru care legea cere autorizație”.

Pe lângă acest caz, polițiștii au aplicat amenzi de peste 32.000 lei pentru „sfidarea legii și adoptare a unor comportamente care compromit prin manifestarea lor ordinea publică și efortul instituțional și social comun de gestionare a situației pandemice”.

Controalele au avut loc și în piețele din alte localități sucevene. În acest context, IPJ Suceava arată că acțiunile au ca scop principal „responsabilizarea cetățenilor în vederea respectării măsurilor de prevenire răspândirii SarsCov2”. În acest sens polițiștii au desfășurat activități de informare a cetățenilor, s-au distribuit măști sanitare de protecție și s-a acționat în vederea responsabilizarii cetățenilor și agenților economici.

„În perioada următoare vor fi intensificate acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală, să respecte legislația în domeniu și îi asigurăm că toate demersurile întreprinse de instituția poliției au ca scop revenirea la normalitate deplină și protejarea populației”, a transmis IPJ Suceava.


Context:


Intră acum și în grupul de