Podul de pontoane de la Dornesti a fost inaugurat in prezenta presedintelui Basescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful statului Traian Băsescu a ajuns, joi dimineaţă, pentru a treia oară, în localitatea suceveană Dorneşti, unde militarii au finalizat lucrările la podul de pontoane, construit în aval de podul rutier distrus de inundaţii. Însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, preşedintele a ajuns la Dorneşti cu un elicopter militar şi a traversat pe jos podul de pontoane.

Comandantul militarilor care au lucrat la pod i-a spus preşedintelui că acesta a fost finalizat în termenul stabilit. Ziariştilor prezenţi la faţa locului li s-a spus să stea numai în partea dreaptă a şefului statului.

Primele trei camioane militare, fiecare în greutate de câte şase tone, fără încărcătură, au trecut apoi peste podul de pontoane realizat la Dorneşti, peste râul Suceava, în prezenţa preşedintelui şi a ministrului Apărării.

Ulterior, şeful statului a mers într-un cort militar de campanie, amenajat pe malul râului Suceava, unde a mâncat ciorbă de fasole şi fasole la cazan împreună cu militarii şi cu delegaţia care l-a însoţit.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, circulaţia pe ruta ocolitoare a DN17 A Siret – Rădăuţi urma să fie deschisă la ora 12.30, după ce şi angajaţii de la compania de Drumuri vor termina de turnat asfaltul peste drumul ocolitor creat astfel încât podul de pontoane să fie funcţional.

Totodată, la Dorneşti şeful statului a vizitat şi santierul de construcţie a unei case distruse de ape, aceasta urmând să fie dată unei familii cu şapte copii. În localitatea suceveană, trebuie construite aproximativ 30 de case, din cele 330 afectate de inundaţii. Băsescu a felicitat oamenii care deja au terminat temelia casei respective şi au început construirea pereţilor.

Ideea privind realizarea unui pod provizoriu de pontoane în locul celui distrus de ape pe DN 17 A Siret – Rădăuţi a aparţinut preşedintelui Traian Băsescu, ca soluţie pentru redeschiderea acestui drum care face legătura cu Ucraina, şeful statului afâlndu-se pentru prima oară în zonă vinerea trecută.

Atunci, Băsescu i-a cerut ministrul Apărării, Gabriel Oprea, să facă cu ajutorul militarilor un pod de pontoane, în aval de podul rutier distrus de ape, pe râul Suceava, lucrare care a fost finalizată miercuri seară şi care va fi inspectată joi dimineaţă de către preşedinte.

Băsescu a mai inspectat luni lucrările la pod, când s-a şi prăbuşit în apă o parte din structura podului rutier din cauza tasării unui pilon.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, în localitatea suceveană Dorneşti, că pentru repararea podului rutier de pe DN17 A Siret-Rădăuţi, distrus de inundaţii, costurile sunt estimate la aproximativ zece milioane de lei.


Intră acum și în grupul de