Talharit de prietenii de pahar

Un tânăr a rămas fără banii din portofel şi telefonul mobil, luate prin violenţă de prietenii de pahar. Potrivit IPJ Suceava, luni, R. Constantin Florin, de 26 ani, din Dorneşti, s-a prezentat în stare de ebrietate la sediul Poliţiei Rădăuţi şi a reclamat faptul că în noaptea de 01/02.07.2010, pe strada Pictor Grigorescu, din Rădăuţi, persoane necunoscute, i-au sustras portofelul în care avea 50 de euro, un telefon mobil şi actele personale, neputând da date concrete cu privire la cele întâmplate.

După reaudierea părţii vătămate şi în urma activităţilor specifice, miercuri, au fost identificaţi principalii suspecţi, în persoana lui M. Gheorghe, de 25 ani, din Vicovu de Sus şi B. L., de 16 ani, din Rădăuţi. Aceştia au recunoscut fapta şi s-a stabilit că după ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, au atras-o într-o zonă neiluminată, iar prin violenţă au deposedat-o de un telefon mobil şi portofelul în care se afla suma de 50 de euro şi 4 lei.

În baza probatoriului administrat a fost pusă în mişcare acţiunea penală iar faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, urmând să fie prezentaţi la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.