Biciclist accidentat grav de un „stranier”


Intră acum și în grupul de

Un biciclist s-a ales cu fractură de bazin după ce a fost accidentat de autoturism înmatriculat în Franţa. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la ora 16.36, pe DJ 208 A, la km 30 + 300 m, pe raza oraşului Liteni, B. Ionuţ, de 19 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere categoria B, din anul 2010, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Franţa, a intrat în coliziune cu S. Marian, de 52 ani, din localitate, care se deplasa în faţa sa pe bicicletă şi faţă de care nu a păstrat distanţa regulamentară.

În urma impactului biciclistul a suferit o fractură de bazin şi necesită peste 30 de zile de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot miercuri, o tânără ce conducea o maşină înmatriculată în Anglia s-a ales cu dosar penal. Potrivit IPJ Suceava, pe DJ 175, pe raza comunei Breaza, a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat in Marea Britanie, condus de către B. Liliana, de 23 ani, din Izvoarele Sucevei.

La control s-a constatat că autoturismul nu avea asigurare de răspundere civila auto, valabilă pe teritoriul României. Acesteia i s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie in România.


Intră acum și în grupul de