Primarul Ion Lungu renunță la parcare supraetajată în actuala parcare a pieței agroalimentare centrale și propune ridicarea construcției în zona în care a funcționat comisariatul militar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că o a treia parcare supraterană va fi construită lângă piața centrală agroalimentară în zona unde a funcționat comisariatul militar din Suceava, arătând că la celelalte două, din Obcini și din apropierea Primăriei, se lucrează la documentație.

Lungu a amintit că în programul electoral din 2020 a promis construirea unui număr de 10 parcări supraterane, iar una era prevăzută în zona pieței agroalimentare centrale.

El a explicat că din punct de vedere urbanistic nu se încadrează ridicarea unei parcări supraterane în zona parcării de la piața centrală, ci doar una subterană, dar care ar implica și costuri ridicate.

Primarul a spus că în aceste condiții a găsit soluția pe terenul unde a funcționat comisariatul militar unde municipalitatea are o suprafață de 6.160 de mp și că a fost deja emis certificat de urbanism.

Lungu a menționat că zona este sensibilă, dar că vor fi făcute toate studiile necesare privind stabilitatea terenului.

El a arătat că se propune construirea unei parcări supraterane pe patru-cinci nivele care să aibă circa 300 de locuri de parcare.

„Mi-aș dori să reușim să facem această parcare în această zonă foarte aglomerată a orașului și nu am mai afecta zona pieței centrale din punct de vedere urbanistic”, a mai spus primarul.

Ion Lungu a mai arătat că municipalitatea pregătește documentațiile pentru mai multe proiecte de parcări supraterane pentru că își dorește să obțină finanțarea fie prin PNRR, fie prin alte programe cu finanțare europeană.


Intră acum și în grupul de