Deputatul sucevean Ghervazen Longher salută ajutorul oferit României de Polonia pentru a lupta cu pandemia de SARS-CoV-2. În sprijin au venit medici și asistenți medicali, dar s-au trimis și concentratoare de oxigen și alte aparate medicale necesare

Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul sucevean Ghervazen Longher, a salutat, miercuri, ajutorul oferit de Polonia  României în lupta cu pandemia de SARS-CoV-2, arătând că peste 40 de medici și asistenți din Polonia au ajuns de săptămâna trecută în România și s-au alăturat personalului medical în lupta cu pandemia, dar au fost trimise și 50 de concentratoare de oxigen, 150 de piese pentru concentratoare de oxigen, 55 piese de cardiomonitoare, 50 de piese de respiratoare, 3 piese de aparate de dezinfectare și 1000 de piese de pulsoximetri.

„Situația pandemiei în România este alarmantă. Deși în această iarnă, comparativ cu cea precedentă, vaccinurile sunt accesibile tuturor, Europa este singura regiune a lumii care raportează o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 la nivel global, după cum a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din păcate România se află pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de infectare. De aceea mai multe țări ale UE, printre care și Polonia și-au oferit sprijinul în lupta cu pandemia”, a declarat deputatul Ghervazen Longher.

El a transmis că Uniunea Polonezilor din România prezintă salutul său și mulțumește Ambasadei Republicii Polone și statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia.

Astfel, o echipă medicală de peste 40 de medici și asistenți din Polonia au venit, joi, 28 octombrie, să ofere ajutor și să se alăture doctorilor și asistenților români în lupta împotriva COVID-19.

„Ajutorul statului polon vine ca răspuns al Uniunii Europene la cererea de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă”, a menționat deputatul.

El a precizat că Polonia și-a arătat sprijinul și prin oferirea a 50 de concentratoare de oxigen, 150 de piese pentru concentratoare de oxigen, 55 piese de cardiomonitoare, 50 de piese de respiratoare, 3 piese de aparate de dezinfectare și 1000 de piese de pulsoximetri care toate au fost deja livrate în România.

„Doar împreună putem învinge pandemia. Orice ajutor este bine venit în speranța că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp”, a mai transmis Ghervazen Longher.

loading...