Transport de materiale lemnoase peste prevederile avizului și alte patru fără avize, depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat aproape 22 mc de lemn


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 2 noiembrie, polițiștii suceveni au depistat cinci transporturi ilegale de materiale lemnoase. În total, aceștia au confiscat 21,787 mc de material lemnos.

Vadu Moldovei: O patrulă de poliție a oprit, în jurul orei 03:10, o autoutilitară ce transporta cherestea tivită molid având ca punct de destinație municipiul Iași. În avizul de însoțire era indicată cantitatea de 4,84 mc, însă inventarierea a arătat că în vehicul erau 7,939 mc, adică cu 3,097 mc în plus față de volumul avizat. Drept urmare, emitentul avizului de însoțire a fost amendat, iar polițiștii au confiscat cheresteaua transportată ilegal, în valoare de aproape 2.000 lei.

Foto simbol

Gura Humorului: În jurul orei 05:15, pe raza orașului Gura Humorului a fost oprită o autoutilitară încărcată cu cherestea rășinoase. Șoferul, un bărbat din Mălini, a recunoscut că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos, iar verificările au arătat că pentru transport nu există nici aviz de însoțire. Astfel, șoferul a fost amendat cu 4.000 lei, iar cei 5.98 mc de materia lemnos au fost confiscați.

Mălini: Ulterior, în jurul orei 07:20, în localitatea Mălini a fost identificat un alt transport ilegal de cherestea. Ca și în primul caz, șoferul, un bărbat din Slatina, nu deținea nici aviz de însoțire și nici documente de proveniență a materialului lemnos. În acest caz au fost confiscată cantitatea de 2,65 mc de cherestea.

Vatra Dornei: Un alt caz a fost depistat în jurul orei 15:30, la Vatra Dornei. Concret, un bărbat din Ciocănești conducea o autoutilitară încărcată cu lemn de foc pentru care nu deținea nici un fel de document de proveniență și transport. Prin urmare, polițiștii au confiscat cantitatea de 5,39 mc lemn de foc rășinoase, iar șoferul a fost amendat.

Marginea: Cel de al cincilea transport a fost depistat în comuna Marginea, în jurul orei 16:10. Mai exact, un localnic transporta lemn de foc fără documente de proveniență sau transport. În acest caz a fost confiscată cantitatea de 4,67 mc lemn de foc specia fag, bărbatul fiind amendat.


Intră acum și în grupul de