Nouă suceveni au ajuns în arestul Poliției Suceava într-o singură zi. Ei sunt cercetați pentru ultraj, violare de domiciliu, lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor și infracțiuni rutiere


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 3 noiembrie, nouă suceveni au ajuns în arest după ce conducerea IPJ Suceava a dispus măsuri suplimentare pentru documentarea dosarelor penale cu autori cunoscuți și necunoscuți.

Astfel, peste 50 de polițiști au participat la investigații, fiind efectuate inclusiv trei percheziții și o amplă operațiune de localizare a unui vehicul cu care se deplasa un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Drept urmare, nouă suspecți au fost reținuți, iar pe lângă asta polițiștii au confiscat arme, elemente de muniție și trofee de vânătoare, a informat IPJ Suceava.

Peste 50 trofee de vânătoare găsite în casa unui bărbat din Mălini

Cele trei percheziții au avut loc la Mălini, în locațiile ce aparțin unui localnic de 45 ani. Polițiștii au obținut informații precum că acesta deține arme și trofee de vânătoare. Perchezițiile au confirmat supozițiile, polițiștii confiscând o armă de vânătoare cu țevi lise, 15 elemente de muniție, 51 de trofee, precum și carne de vânat. Bărbatul este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Reținut apoi arestat preventiv după ce a intrat în casa unei vecine

Polițiștii au continuat cercetările privind o faptă comisă în data de 28 octombrie, când un bărbat (53 ani) din Fălticeni a spart geamul de la locuința unei vecine. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bătrâna solicita ocazional sprijinul vecinului său. În acea zi, fiind băut, bărbatul a pătruns fără drept în curtea locuinței femeii, a forțat ușa de acces de la bucătăria locuinței și a distrus cu pumnul geamul de la ușa de acces.

Apoi el a intrat în casă unde a bătut crunt bătrâna. Bărbatul este cercetat penal pentru „violare de domiciliu”, „distrugere” și „lovirea sau alte violențe”. El a fost reținut, iar apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tânără lipsită de libertate de un individ înarmat

O tânără (22 ani) din Horodnic de Sus a fost lipsită de libertate de un bărbat (42 ani) din aceeași localitate, cei doi având în trecut relații de concubinaj. Tânăra a fost forțată să urce în autoturismul bărbatului care ulterior s-a îndreptat într-o direcție necunoscută.

În acest sens, Poliția Suceava a organizat o amplă acțiune de localizare a autoturismului, la care au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție judiciară, ordine publică și poliție rutieră.

În cele din urmă, mașina fost identificată. Tânăra era pe scaunul din dreapta față a autoturismului, neavând urme de violență, însă era într-o stare emoțională groaznică. La controlul autovehiculului a fost identificat un pistol tip airsoft. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Caz de ultraj asupra unui pădurar din Berchișești

Trei persoane au fost reținute într-un dosar de ultraj. Infracțiunea a avut loc în data de 28 octombrie, victima fiind un pădurar (55 ani) din Berchișești. Prin ordonanța Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus continuarea urmării penale față de 6 persoane pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. În urma audierilor, au fost reținuți trei din cei șase bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 42 ani. Poliția Suceava nu a prezentat detaliile acestui caz.

Trei suceveni reținuți pentru infracțiuni rutiere

Alți trei suceveni care au ajuns în CRAP al IPJ Suceava au comis infracțiuni rutiere.

Primul, un tânăr (23 ani) din Ciocănești a fost prins conducând un autoturism pe DN 18 având un permis de conducere ucrainean fals. El nu a reușit să păcălească polițiștii și este cercetat penal pentru ”conducere fără permis”, „uzul de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.

Ceilalți doi șoferi au condus băuți. Este vorba despre un tânăr (23 ani) din Vicovu de Jos. El a fost oprit pentru control în data de 29 octombrie, având în sânge o concentrație alcoolică de 1,14.

Și cel de al doilea șofer băut este din Vicovu de Jos. Bărbatul de 54 ani avea o concentrație alcoolică în sânge mai serioasă – 2,39.

Toate cele nouă persoane au fost reținute miercuri, 3 noiembrie, pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de