Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor construieste 40 de case pentru sinistratii din Dornesti si Volovat


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va asigura forţa de muncă necesară pentru reconstrucţia unui număr de 40 de case în comunele Dorneşti şi Volovăţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după o întâlnire cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, că Biserica se va implica în efortul comun de reconstrucţie a judeţului în urma inundaţiilor.

„Mulţumesc şi apreciez atitudinea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor care este alături de noi de fiecare dată, mai ales în momente grele, pentru a ajuta concetăţenii nevoiaşi să iasă din necaz”, a spus Flutur, care a precizat că pentru construcţia acestor locuinţe se vor utiliza materiale de construcţie ce vor fi trimise de Guvern.

În urma inundaţiilor din judeţul Suceava este necesară reconstrucţia a 130 de case, din care 34 au fost distruse complet, iar restul au rămas fără structură de rezistenţă, alte 88 de case urmează să fie reabilitate, iar 1.040 de case trebuie reparate, valoarea pagubelor fiind estimată la două milioane de euro.

În judeţ, se află deja în reconstrucţie 11 case, din care opt în Dărmăneşti şi alte trei în Dorneşti, urmând să înceapă de vineri reconstrucţia de case şi în alte localităţi.


Intră acum și în grupul de