Mii de doze de vaccinuri contra cancerului de col uterin risca sa expire


Intră acum și în grupul de

De campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin sunt mai interesate elevele de liceu, studentele şi femeile de peste 20 de ani decât adolescentele cu vârste între 12 şi 14 ani, care reprezentau de fapt obiectul campaniei.

Potrivit datelor contabilizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, de la finele lui noiembrie 2009, când a debutat campania de vaccinare, şi la mijlocul lunii iunie, s-au imunizat împotriva cancerului de col uterin 53 de eleve de liceu, cu vârste între 15 şi 19 ani, 10 studente şi 120 de femei peste 20 de ani, din populaţia generală. În acelaşi timp, au primit serul 256 de copile din clasele a VI – a şi a VII – a, cu vârste între 12 şi 14 ani.

În total, în perioada de referinţă, au fost vaccinate, în diferite faze (cu prima, a doua sau a treia doză de vaccin), 439 de sucevence, pentru care s-au utilizat 1.049 de doze de ser, din totalul celor 6045 de doze disponibile la Direcţia de Sănătate Publică.
În opinia DSP Suceava, cifra de imunizare este bună comparativ cu gradul scăzut de implicare a medicilor din judeţ.

Trebuie precizat că 1200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin, aflate în stocurile acestei instituţii, expiră în decembrie 2010, în timp ce alte 3796 au termen de valabilitate până în luna octombrie a acestui an.


Intră acum și în grupul de