Cazul falsificatorilor de valuta se complica


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, se chinuie de mai mult timp să strângă toate bancnotele contrafăcute pe care 4 suceveni le-au lansat pe piaţa judeţeană, şi nu numai.

Activitatea reţelei a fost anihilată la finele lunii iunie de când trei dintre ei sunt cercetaţi în stare de libertate iar al patrulea, în curtea căruia au fost găsite şi patru autoturisme pentru care deţinătorul nu putea să prezinte acte de provenienţă, se află în arest.

Mai nou, poliţiştii încearcă acum să dea de urma tuturor bancnotelor răspândite de falsificatori prin judeţul Suceava şi judeţele învecinate după ce au achiziţionat mai multe bunuri, animale şi automobile, cu ajutorul celor care le-au vândut.

Astfel conducerea IPJ Suceava cere ajutorul “pentru stabilirea provenienţei acestor autoturisme. Astfel rugăm eventualele persoane care le-au vândut, să verifice sumele de bani încasate în schimbul acestora şi să ne contacteze în situaţia în care există suspiciuni cu privire la autenticitatea lor. Totodată, rugăm orice persoană care poate furniza relaţii cu privire la aceste autoturisme să contacteze lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava”. În plus, prin intermediul unui comunicat de presă se adaugă faptul că “pentru evitarea unor situaţii neplăcute, persoanele fizice sunt îndrumate să efectueze schimburi valutare doar prin intermediul unităţilor bancare şi caselor de chimb valutar”.


Intră acum și în grupul de