Se cauta motivele inundatiilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce conducerile administraţiilor locale şi a celei judeţene au demarat lucrările de refacere a caselor distruse de viiturile abătute asupra localităţilor sucevene s-a început şi acţiunea de identificare a motivelor care au condus la producerea necazurilor.

În prim plan se află poliţiştii care au luat la puricat acumulările de apă de pe raza judeţului ajutaţi de lucrători din cadrul SGA Suceava. În cadrul acţiunii a fost verificată existenţa autorizaţiilor de construcţie a iazurilor precum şi legalitatea şi calitatea lucrărilor de îndiguire şi modul de gestionare a fondurilor.

Nereguli au fost întâlnite la tot pasul astfel că în 7 situaţii au fost întocmite deja dosare penale pentru realizarea de acumulări de apă neautorizate pe raza localităţilor Muşeniţa, Stroieşti, Mitocu Dragomirnei, Marginea şi Horodniceni.

“Proprietate este sfântă şi trebuie respectată! Înţelegem acest lucru, dar nu poţi face ce vrei să faci cu ea periclitând siguranţa vecinilor, dreptul la un mediu sănătos pentru oamenii din jurul tău”, a declarat pe parcursul zilei de vineri şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Tot el a mai adăugat că a solicitat conducerii Prefecturii să facă o verificare a modului în care s-au pregătit cei ce au lucrări în domeniul apelor şi de la staţiile de captare a apei (Siret, Berchişeşti, Rădăuţi şi Fălticeni) pentru inundaţiile care au fost “sperând că nu este vorba de superficialitatea unor constructori în lucrările efectuate şi distruse de ape”.


Intră acum și în grupul de