Primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, a semnat un contract pe fonduri europene de 3,2 milioane de euro pentru construcția a două blocuri sociale, a unei creșe și a unei grădinițe, dar și reabilitarea esplanadei centrale


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat, vineri, că a semnat contractul de finanțare pe fonduri europene, din Programul Operațional Regional ( POR ) 2014-2020, în valoare de 16.058.410,69 de lei, circa 3,2 milioane de euro, pentru îmbunătățirea serviciilor educaționale și a spațiilor publice urbane.

Primarul a menționat că prin acest contract se finanțează construcția a două blocuri destinate locuințelor sociale, blocuri cu câte 20 de apartamente fiecare pe  Strada 1 Mai, nr.103, construcția unei creșe și a unei grădinițe la care se adaugă centrala termică aferentă cu locație pe Strada Frâncei, dar și reabilitare Esplanada centrală a municipiului Rădăuți în  Zona Raiffeisen ( Piața Bradului ).

Bogdan Loghin a precizat că valoarea inițială a proiectului a fost de 24.168.795,98 de lei, însă, „din cauza incompetenței administrative din mandatul trecut”, municipiul Rădăuți a pierdut în cadrul acestui proiect suma de 8.110.385,29 lei ( aprox. 1.600.000 euro), bani destinați reabilitării străzilor care au fost reparate acum din venituri proprii.

„Vă mulțumim pentru răbdare și vă garantăm că aceste fonduri accesate, atât de către Spitalul Municipal Rădăuți, cât și de către Primăria Rădăuți, reprezintă doar începutul unui drum pe care îl vom parcurge împreună”, a transmis Bogdan Loghin.


Intră acum și în grupul de