Bogdănești: Camion de 30.000 euro, indisponibilizat după ce a fost folosit pentru un transport ilegal de 12 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat sancțiuni dure față de o societate comercială din Bogdănești care a admis un transport ilegal de materiale lemnoase.

Transportul a fost depistat joi, 4 noiembrie. Cornet, o patrulă de poliție a oprit pentru control un camion marca MAN (cu macara hidraulică și graifăr) ce se deplasa din direcția Râșca spre Bogdănești, pe DJ 155A.

Foto simbol

La solicitarea polițiștilor, șoferul a prezentat pentru control documentele personale  precum și cele ale autoutilitarei.

Pentru încărcătura transportată conducătorul auto a prezentat pe suport electronic cod-avizul pentru un volum de 5,04 mc lemn rotund de brad emis de către o societate comercială din Bogdănești de la locul de recoltare de pe raza Ocolului Silvic Râșca, destinația fiind depozitul aceleiași societăți comerciale din comuna menționată.

Polițiștii au verificat cod-avizului în aplicația Sumal.control rezultând faptul că acesta este valabil iar traseul GPS corespunde cu itinerariul parcurs de la locul de încărcare și până la locul opririi.

Cu toate acestea, materialul lemnos era transportat în container acoperit cu o prelată iar din  pozele încărcate în platforma Sumal.2 nu se observa niciun sortiment de material lemnos.

Astfel, polițiștii au solicitat conducătorului auto decopertarea încărcăturii din container, observând că containerul este plin cu vârf dar nu cu material lemnos în stare rotundă ci cu material lemnos sub formă de așchii.

Ulterior, lucrătorii OS Râșca au inventariat încărcătura, stabilind faptul că în container materialul lemnos transportat este sub formă de așchii sau particule din lemn de brad și molid în volum de 11,975 mc și nu lemn rotund în volum de 5,04 mc precum era specificat în aviz.

Cu alte cuvinte, materialul lemnos transportat nu are o proveniență legală.

Drept urmare, polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni. În primul rând, materialul lemnos transportat a fost confiscat în totalitate, iar camionul în valoare de 30.000 lei a fost indisponibilizat.

Totodată, societatea comercială a fost amendat cu 3.000 lei, fiind întocmit și dosar penal privind „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.


Intră acum și în grupul de