Acasă Actualitate Informare meteo de ploi, dar și ninsori în zona de munte

Informare meteo de ploi, dar și ninsori în zona de munte


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo valabilă de luni ora 16:00 până marți ora 20:00 fiind vizate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă.

Potrivit meteorologilor, temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp.



Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Pentru zona Moldovei, meteorologii arată că pe spații relativ extinse, mai ales în centrul și sudul Moldovei va ploua. În zona de munte, trecător precipitațiile vor fi și moderate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și local se va depune strat de zăpadă, iar trecător vântul va avea rafale de peste 60…70 km/h și zăpada
va fi spulberată.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version