Garda de Mediu a suspendat activitatea unei unități de exploatare a pietrișului și nisipului din albia râului Siret ce nu avea autorizație de mediu. A fost aplicată și o amendă de 95.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un operator economic sucevean a fost sancționat cu amenzi usturătoare după ce a admis încălcări la extracția pietrișului și nisipului din albia râului Siret, de pe raza comunei Zamostea.

Garda de Mediu a informat marți, 9 noiembrie, că comisarii de mediu și inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au efectuat verificări în zona Zamostea în urma unei sesizări.

În urma controlului „s-au constatat unele neconformități in ceea ce privește extracția și transportul de agregate minerale (pietriș si nisip) dintr-un perimetru situat in terasa râului Siret”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

Drept urmare, față de operatorul economic au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 95.000 lei.

Concret, SGA a aplicat o amendă de 35.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor impuse prin autorizația de gospodărire a apelor in ceea ce privește interdicția de transport a agregatelor minerale prin albia minora a cursului de apa.

La rândul său, Garda de Mediu a aplicat o amendă de 60.000 pentru desfășurarea de activități de extracție agregate minerale fără autorizație de mediu, iar ca măsură complementară a dispus suspendarea activității operatorului economic până la obținerea autorizației de mediu.


Intră acum și în grupul de