Se anunță proteste la Suceava pentru dreptul copiilor de a merge la școală: Trebuie să ne protejăm profesorii cu orice preț! Sucevenii nu cedează în fața capcanelor mizere ce ni se întind! Școlile trebuie deschise fără nicio condiționare!


Intră acum și în grupul de

Marșul dreptului la educație  va fi organizat miercuri de inițiativa civică Suceava Educată înființată „la fel de spontan cum se iau și măsurile abuzive din țară” și care susține dreptul fundamental la învățământ, garantat de Constituția României și se opune oricăror măsuri discriminatorii ce îngrădesc accesul la educație.

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a inițiativei civice Suceava Educată se arată că s-a ajuns într-un moment fără precedent istoric, în care, pe lângă alte drepturi ce s-au confiscat în numele medicinei, se dorește și îngrădirea dreptului fundamental la educație, garantat de Constituția României.

„O țară civilizată este o țară educată. Un act educațional eficient se face doar cu prezența fizică a profesorului în fața clasei. Preșcolarii și copiii din clasele primare, dar și cele finale sunt cei mai afectați de deciziile aberante luate de ministrul educației”, se arată în mesaj.

Totodată, se menționează că orice act medical realizat prin constrângere și limitare de drepturi încalcă flagrant Convenția de la Oviedo ( https://www.medlegtm.ro/CONVENTIE%20Oviedo.pdf ), ratificată de România prin Legea nr. 17/2001.

„Dar mai presus de orice lege sau ordonanță de urgență se află Constituția României, care, prin Art. 53, alin. 2, enunță: ”Restrângerea (unor drepturi sau libertăți – n.n.) poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.” Asistăm cu bună știință la încălcarea Constituției, pentru că, prin procentul arbitrar de 60% care condiționează accesul fizic în școli, se creează discriminare între cadrele didactice vaccinate și cele nevaccinate”, susțin organizatorii.

Potrivit inițiativei Suceava Educată, scopul guvernanților nedeclarat este să  învrăjbească, să dezbine.

„Vor ca noi, părinții, să facem presiuni asupra profesorilor pentru a se atinge acel prag infam. Stimați părinți, noi trebuie să ne protejăm profesorii cu orice preț! Sucevenii nu cedează în fața capcanelor mizere ce ni se întind! Școlile trebuie deschise fără nicio condiționare!

Singura soluție, garantată de Constituția României, prin Art. 39 (”Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.”) este să ieșim la protest, cu mic, cu mare, părinți, copii și profesori, vaccinați sau nevaccinați”, se mai arată în mesaj.

Totodată, se precizează că toți cei care vor să protesteze sunt invitați, miercuri, la Marșul Dreptului la Educație.

„Vom porni din comuna Bosanci, la ora 11:00, din fața Căminului Cultural și vom merge, pe jos, până în fața Inspectoratului Școlar Județean din Mun. Suceava, unde, dacă vom fi suficient de mulți, vom protesta blocând cel puțin două benzi de circulație din artera principală a orașului. De ce? Pentru că altfel riscăm să nu ne ia nimeni în seamă, cum s-a mai întâmplat și cu alte proteste de prin țară.Vom manifesta pașnic. Cei care au posibilitatea, vă rugăm să veniți cu mesaje proprii, scrise pe foi de hârtie și eventual laminate”, se mai arată în mesaj.

Organizatorii roagă părinții și profesorii de la școlile de pe traseu (Ipotești, Tișăuți, Lisaura, școlile din Suceava dar și din județ) să ni se alăture din mers sau la destinație.


Intră acum și în grupul de